Биографије чланова Пленума 083

Доц. др Душан Крцуновић

рођен је 3. октобра 1969. године у Никшићу. На Студијском програму за филозофију Филозофског факултета у Никшићу ангажован је на предметима Филозофска антропологија и Модерна онтологија. Секретар је Одјељења за друштвене науке Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори. Активни је члан Атлетског клуба „Никшић“ за који се такмичи у категорији ветерана у тркачким дисциплинама, од 5000m до маратона. Ожењен је и отац троје дјеце.

Мр Дарко Благојевић

Докторанд Дарко Благојевић рођен је 28. фебруара 1981. године у Никшићу. Свој радни ангажман на Студијском програму за филозофију Филозофског факултета у Никшићу започео је 2012. године, гдје као сарадник у настави реализује вјежбе из епистемолошких и логичких предмета. Тренутно приводи крају своју докторску дисертацију. Области којима се бави су: логика, аналитичка филозофија, теорија сазнања и филозофија политике.

Ожењен, има супругу Наташу и сина Богдана.

Сава Костић

Сава Костић је рођен 7. 11. 1982. године. Учио је у О.Ш. „Душан Бојовић“ и Гимназији „Стојан Церовић“ у Никшићу. Дипломирао је на Правном факултету у Подгорици, гдје је и магистранд на кривичном праву. Адвокатуром се бави од 2010. године. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Мићун Милатовић

Мићун Милатовић рођен је 19. 8. 1982. године у Никшићу. Дипломирао је на Правном факултету у Подгорици. Ожењен, отац једног дјетета.

Жељко Лучић

Жељко Лучић је рођен 1987. године у Никшићу. По занимању је професор социологије и магистранд је Филозофског факултета Универзитета у Београду, Одсјек за социологију, модул Одрживи развој. Аутор је више научних радова из области теорије и истраживања јавног мњења и економске социологије. Оснивач је Креативног центра Бедем, који је организовао преко стотину културних догађаја у Никшићу.

Радосав Рако Урошевић

Радосав Рако Урошевић рођен је 1967. године Никшићу.

Дипломирао је на Правном факултету у Подгорици.

Има дугогодишње радно искуство у органима локалне управе Општине Никшић (Секретаријат за уређење простора, Дирекција за имовину).

Мр Дарко Папић

Дарко Папић је рођен 2. новембра 1980. године. Освајач је златне медаље на Олимпијади из руског језика у Москви, на којој су учествовали такмичари из 64 земље свијета. На Филозофском факултету у Никшићу завршио је основне и постдипломске студије, а проучавајући дјело Достојевског стекао је звање магистра књижевних наука. Радио је у просвјети, туризму и медијима. Бави се и превођењем. Ожењен.

Др Предраг Живковић

Рођен 21.03.1984. године у Никшићу. На Студијском програму за социологију Филозофског факултета у Никшићу запослен је у својству сарадника у настави, гдје реализује предавања и вјежбе из предметних дисциплина које припадају домену Опште социологије са методологијом социолошких истраживања. Као стипендиста специјалистичких докторских студија, љетњи семестар 2013. године провео је на Социолошком факултету Московског државног универзитета М. В. Ломоносов, усавршавајући се из области геополитике и социологије међународних односа. Најужа поља његовог научног интересовања су: социологија политике, социологија културе, политичка филозофија и геополитика. Члан је Друштва социолога Црне Горе.

Владан Ћеранић

Владан Ћеранић рођен 01.01.1982. године. Дипломирао je на Правном факултету у Подгорици. Ожењен, отац двоје дјеце.

Небојша Касалица

Небојша Касалица је рођен 1996. године у Никшићу. Студент је природно-математичког факултета на смјеру Математика и рачунарске науке.

Ђорђије Маловић

Ђорђије Маловић је дипломирани правник, рођен 1981. године у Никшићу. Живи у Подгорици. Дуњин и Анђин отац.

Жељко Перовић

Жељко Перовић је рођен 11. 8. 1975. године. Бивши је фудбалер Сутјеске, Црвене звезде, Заглебја, Рада, Младости и Могрена. Тренутно се бави породичним бизнисом.

Др Иван Шупић

Рођен 1988. године у Плужинама. Основну и средњу школу завршио је у Никшићу, а основне студије Физике на Универзитету у Београду. Мастер и докторски рад из области квантних корелација одбранио је на Институту за фотоничке науке у склопу Политехничког универзитета Каталоније у Барселони. Његова докторска теза добила је специјалну годишњу награду Универзитета. Тренутно ради као истраживач постдокторанд и асистент у настави на Универзитету у Женеви. Бави се заснивањем квантне теорије, квантном нелокалношћу, квантним рачунањем. Аутор је више радова објављених у престижним научним часописима и учесник бројних научних конференција и окупљања. Студира и на Православном богословском факултету у Београду.

Биљана Вучуровић

Биљана Вучуровић је рођена 1986. године у Никшићу. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду. Живи у Подгорици.

Доц. др Горан Ћеранић

Доц. др Горан Ћеранић рођен је 1. новембра 1975. године у Никшићу. На Студијском програм за социологију Филозофског факултета у Никшићу ангажован је на предметима: Социологија рада, Теорија друштвене структуре и система, Социологија црногорског друштва. Члан је Одјељења за друштвене науке Матице српске – Друштво чланова у Црној Гори.

Мр Мирко Леовац

Мирко Леовац је рођен у Никшићу. Основну и средњу школу завршио је у Никшићу као носилац дипломе „Луча“.
Академске 2004/2005. године уписао је студије Њемачког језика и књижевности и завршио их у року, са просјечном оцјеном 9,28. Академске 2008/09. године на истом факултету уписао је постдипломске магистарске студије и положио све испите у предвиђеном року са просјечном оцјеном „А“ (10).
Исте године почео је да ради на Филозофском факултету као сарадник у настави на Студијском програму за њемачки језик и књижевност. Тренутно изводи вјежбе на Филолошком факултету из сљедећих предмета: Савремени њемачки језик 3 и 4, Синтакса 1 и 2, Лексикологија њемачког језика и Њемачки као други страни језик.
Магистарски рад под насловом Морфолошка и синтаксичка конверзија у њемачком језику под менторством проф. др Смиље Срдић одбранио је 2013. године. Исте године уписао је докторске студије.